Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 258
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 258
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dolej małymi porcjami olej i kefir następnie dodaj przesianą mąkę z sodą, wymieszaj, białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj razem z sokiem z cytryny.
Ciasto podziel na pół i do jednej porcji dodaj kakao i dwie łyżki kefiru. Formę na babkę ( tortownice z kominem o średnicy 28 cm) posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Wlewaj na przemian raz ciemne, raz jasne ciasto. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem.