Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna i szybka babka do kawki lub herbatki.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1498
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1498
Składniki
Pomarańcze wyparzyć,umyć,zetrzeć z nich skórkę na najmniejszych oczkach i wycisnąć 1/2 szklanki soku. Do miski włożyć otartą skórkę,cukier,wlać sok i zamieszać.Następnie dodać jogurt,olej i znów dokładnie wymieszać łyżką.Wbić jajka i dalej mieszać.Wsypać przesianą mąkę z proszkiem,sodą i szczyptą soli i mieszać łyżką tak długo aż składniki dokładnie się połączą. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (u mnie wymiar 23x13) i piec w temp. 180 st ok 50-60 min (do tzw.suchego patyczka) Smacznego.