Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka i łatwa do wykonania babka serowa, której smak zaskakuje.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 109
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 228
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2246
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 401
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 271
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 109
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 228
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2246
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 401
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 271
Składniki
Rozpuszczamy masło, wystudzamy i miksujemy z cukrem na jednolitą masę.
Dodajemy ser i wbijamy , miksując, jajka po kolei. Do masy dodajemy sok i skórkę z cytryny. Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą i solą. Dodajemy do składników i miksujemy do ich połączenia.
Masę przekładamy do formy, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą lub mąką. Babkę serową pieczemy około 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach na termoobiegu. Studzimy, po wystudzeniu dekorujemy lukrem lub cukrem pudrem.