Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na deser kaszka manna pieczona.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 134
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1225
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 434
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 81
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 299
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 134
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1225
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 434
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 81
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 299
Składniki
Kaszkę zalać kefirem. Wymieszać i zostawić na dwie godziny. Jajka utrzeć z cukrem. Zrobić kogel-mogel. Dodać masło w płynie i sok z cytryny. Do namoczonej kaszki dodać proszek do pieczenia. Wymieszać. Kaszkę połączyć z masą jajeczną. Masę przełożyć do babownicy 26 cm wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Babkę trochę wystudzić. Jeszcze ciepłą wyjqć z formy. Kroić porcje. Podawać z bitą śmietaną i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami z puszki lub innymi owocami. Smacznego.