Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bób duszony z parmezanem"
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 137
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 121
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 18
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 722
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 137
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 121
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 18
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 722
Składniki
Bób przebierz, opłucz, osącz. Gałązki ziół zwiąż w pęczek. Cebulę obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy. Włóż cebulę. Mieszając, usmaż ją na szklisto. Dołóż bób oraz pęczek ziół. Całość zalej bulionem. Duś ok. 25 minut, aż bób będzie miękki. Pod koniec przypraw solą oraz pieprzem. Usuń zioła.
Parmezan zetrzyj na grube wiórki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z resztą oliwy. Posmaruj tym kromki bułki. Zrumień je na rozgrzanej patelni. Na każdej grzance połóż porcję duszonego bobu. Posyp parmezanem.Źródło: Naj