Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z rabarbarem i kruszonką - proty przepis
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 212
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 30
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 53
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 212
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 30
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 53
Składniki
Rabarbar pokroić w kostkę zasypać łyżką cukru, wymieszać i odstawić do czasu przygotowania ciasta. (Gdy rabarbar puści sok należy go odlać przez położeniem rabarbaru na ciasto). Przygotować kruszonkę z podanych składników. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, dodajemy jajka, olej oraz cukier. Wszystko razem mieszamy trzepaczką. Przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i całość bardzo krótko mieszamy. Masa nie musi być jednolita, ważne aby nie było widać suchej mąki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć rabarbar i kruszonkę. Pieczemy do suchego patyczka przez ok 35 minut. Smacznego!