Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe jajka"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5162
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 203
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1823
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5162
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 203
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1823
Składniki
Jajka owiń folią aluminiową. Zrób z niej podpórkę, aby jajko mogło stać. Potem owiń je przeźroczystą folią.
Czekolady rozpuść z mlekiem, zanurz w niej do połowy jajka. Kiedy masa zastygnie, ostrożnie zdejmij czekoladowe foremki.
Z brzoskwiń wykrój kółeczka. Śmietanę ubij z cukrem, wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną.
Do czekoladowej foremki włóż kawałek batonika, śmietanę, brzoskwinię.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Takie jest życie