Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i dekoracyjne ciastka proste w wykonaniu Polecam :)
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 62
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 93
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 123
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 64
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 833
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 62
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 93
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 123
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 64
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 833
Składniki
Przygotowując muffinki , zazwyczaj robi się dwie oddzielne masy: jedną ze składników suchych, drugą z wilgotnych.
W pierwszym naczyniu wymieszać jajka z mlekiem i stopionym masłem. W drugim mąkę, cukier, kakao, proszek i kawałeczki czekolady. Połączyć obie masy delikatnie mieszająć.
Foremki do muffinek o średnicy 5 cm. nasmarować masłem i posypać mąką. Nałożyć ciasto do 2/3 objętości . Nagrzać piekarnik do tem. 180 st.i piec muffinki przez 15-20 min. Smacznego :)