Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowiec. Puszysty i lekki"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 55
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4740
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 55
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4740
Składniki
W garnku na ogniu rozpuść 200 g cukru w kawie. Wrzuć posiekaną czekoladę, rozpuść. Zdejmij z ognia, dodaj kakao i aromat, wymieszaj. Dodaj żółtka, zmiksuj, wsyp mąkę, zmiksuj. Białka ubij z solą, pod koniec wsypując resztę cukru.
Delikatnie wmieszaj do masy czekoladowej. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 25 cm, wyłożonej na dnie papierem do pieczenia, a po bokach natłuszczonej masłem. Tortownicę wstaw do większego naczynia i nalej do niego gorącą wodę do wysokości ok. 2 cm. Piecz ok. 35 min w 180oC.
Zrób polewę: w rondelku zagotuj śmietanę, dodaj miód oraz czekoladę. Mieszaj do rozpuszczenia. Ostudź, polej ciasto.Źródło: Świat kobiety