Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wielbicieli czekoladek After Eight i połączenia czekolady z mietą. Jak dla mnie rewelacja :-) mięciutkie, czekoladowe z wyraźnie wyczuwalną miętą....uzależniające :-)
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1752
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4788
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1752
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4788
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dalej ubijając wbić jajko i dodać krople miętowe. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao, dodać do masy maślanej, zmiksować. Na końcu wrzucić posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką. (ciasto będzie gęste) Na blachę do pieczenia wykładać ciasteczka łyżeczką (nakładając kopiastą łyżeczkę), w odstępach. Piec około 11 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić. Składniki na polewę wymieszać w małym garnku, podgrzać, aż dobrze się połączą i jeszcze ciepłą polewą ozdobić ciastka. Smacznego :) Z podanych proporcji wychodzi ok. 25 ciasteczek.