Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczny.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 36
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2704
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 36
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2704
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Składniki
Zaczynamy od posiekania czekolady. Masło kroję w kostkę i dodaję do czekolady. Wszystko rozpuszczam – ja dzisiaj wykorzystam mikrofalę, ale można też składniki połączyć w kąpieli wodnej. Masa ma być ciepła, ale nie gorąca.
Jajka miksuję stopniowo dodając cukier puder. Następnie wlewam aromat waniliowy. Na koniec dodaje stopniowo mąkę mieszając za pomocą rózgi. Teraz wlewam masę czekoladowo-maślaną i dobrze mieszam.
Przelewam masę do kokilek zostawiając ok 1 cm odstępu od brzegu. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i piekę 7-10 minut, Suflety powinny ładnie wyrosnąć. Podaję posypane cukrem pudrem.