Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser zwłaszcza dla naszych milusińskich. Lody bez mleka i cukru. Pyszne i zdrowe. Banalnie proste w przygotowaniu.
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1752
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4783
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1752
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4783
Składniki
Banany kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera, dodajemy miód i blendujemy na gładką masę.
Przelewamy masę do formy i wstawiamy do zamrażalnika na około 3 godziny
Przed podaniem herbatniki drobno kruszymy, wrzucamy do naczynia, w którym podajemy deser, połowę na spód, a połowę zostawiamy na wierzch. Polewamy 2 łyżkami syropu z brzoskwiń. Deser wstawiamy na chwilę do lodówki
Przygotowujemy oszuszone z syropu połówki brzoskwiń oraz płatki z migdałów
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Smarujemy czekoladą płatki migdałów robiąc „OCZY”. Pozostałą częścią czekolady dekorujemy brzoskwinie jak pszczółki. Wkładamy na chwilę do lodówki Aby czekolada szybciej zastygła. Brzoskwinie nacinamy ostrym nożem w czterech miejscach i wkładamy w nie płatki migdałowe.
Pszczółkę wkładamy na przygotowany wcześniej deser. SMACZNEGO :)