Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser ryżowy na białym winie z malinami i bakaliami"
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 47
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4663
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 390
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 72
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 47
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4663
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 390
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 72
Składniki
Ryż opłukać na sitku, zalać wrzątkiem, gotować 2 minuty. Odcedzić. Zalać winem zmieszanym z wodą, dodać masło, cynamon oraz wanilię. Zamieszać, ugotować pod przykryciem na małym ogniu. Podczas gotowania ryżu nie mieszać.
Orzechy wyprażyć na suchej patelni, mieszając. Jeśli wybieramy migdały, trzeba je sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Rodzynki sparzyć, odcedzić.
Ugotowany ryż wystudzić, wymieszać z orzechami, rodzynkami oraz połową cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Ryż wyłożyć na półmisek, udekorować świeżymi malinami oraz bitą śmietanką.
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Bitą śmietanę przełożyć do cukierniczej szprycki, wybrać ozdobną końcówkę i wyciskać wzorki. Jeśli szprycki nie mamy, wyciskajmy śmietanę przez dziurkę w woreczku.Źródło: Twoje Imperium