Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja deserowa to rozpływający się w ustach budyniowy deser sherry z brzoskwiniami.
mikser
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 174
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 174
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 230
Składniki
1. Z pół litra mleka odlać 1/3 szklanki, w której rozrobić budyń z cukrem. 2. Pozostałe mleko zagotować. 3. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń. 4. Mieszać aż zgęstnieje. (ok 2-3 min) 5. Ostudzić budyń i dodać do niego wiśniówki - wymieszać. 6. W międzyczasie ubić śmietankę na sztywno z łyżeczką cukru pudru. 7. Gdy budyń wystygnie wmieszać do niego 2/3 ubitej śmietanki. 8. Pokroić brzoskwinię w paski i ozdobić nią naczynka. 9. Dodać na wierzch pozostałą bitą śmietanę. Smacznego! :)