Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna słodycz dla dbających o linię:) Placek tak naprawdę nie jest w ogóle słodki, więc dla łasuchów polecam do tego bitą śmietanę na wierzch.
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 121
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 127
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 124
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 836
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 121
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 127
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 124
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 836
Składniki
Z mąki, masła i żółtek ugnieść ciasto. Jeśli będzie zbyt suche można dodać jedną lub dwie łyżki śmietany:) Ciasto wstawić na pół godzinki do lodówki i potem wyłożyć na blachę i upiec.
Jagody wrzucić do garnka z ociupinką wody, zagotować. Jagody puszczą sok, więc nie ma mowy, żeby się przypaliły. Budynie rozpuścić w ok.500ml wody i dodać do jagód. Gotować na małym ogniu aż owocowa masa zacznie gęstnieć. Taką masę wlewamy na upieczone już ciasto i gdy już przestygnie wstawiamy do lodówki.