Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe gofry z bitą śmietaną"
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 97
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12049
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1252
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 53
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 52
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1115
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 97
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12049
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1252
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 53
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 52
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1115
Składniki
W pierwszym naczyniu zmiksuj mleko z wodą, mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugim – zmiksuj żółtka z olejem i szczyptą soli. Wlej do pierwszego naczynia i wymieszaj.
Osobno ubij na sztywno białka i połącz z powstałą masą. W nagrzanej gofrownicy upiecz gofry.
Przygotuj bitą śmietanę: zimną kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder oraz namoczoną i rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody letnią żelatynę. Całość zmiksuj.
Lekko schłodzone gofry udekoruj bitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami.
Przepis nadesłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV