Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane pralinki kokosowe z migdałem w środku to jedne z najbardziej popularnych słodyczy. Takie pyszności, w zdrowszej wersji możesz przygotować samodzielnie. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka składników, zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie i gotowe. Domowe rafaello zachwycają intensywnym aromatem kokosa, a dodatek czekolady wynosi je na wyższy poziom smaku. Koniecznie wypróbujcie naszą propozycję.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 556
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 309
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 556
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 309
Składniki
Pastę kokosową lekko podgrzej. Przełóż do miski wraz z wiórkami kokosowymi. Następnie dodaj ser mascarpone i słodzik, wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Nabieraj porcje masy i formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, w środek każdej pralinki włóż migdał.
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
Domowe rafaello zanurzaj w czekoladzie, odstawiaj do zastygnięcia. Każdą z pralinek, przed zastygnięciem czekolady obsyp dodatkowo wiórkami kokosowymi.