Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Palce lizać i bardzo proste racuszki. Wychodzi około 25 z tego przepisu.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 89
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12045
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1239
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 46
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 50
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1099
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 89
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12045
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1239
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 46
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 50
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1099
Składniki
Drożdze rozdrobnić i wraz z cukrem rozmieszać w lekko ciepłym mleku. Przesiać mąkę, jajka rozbić lekko widelcem.
Przelać masę drożdzową do mąki, dodać jaja i wymieszać dokładnie drewnianą łychą lub ręką (żeby ciasto odchodziło od ręki i pojawiły się pęcherzyki powietrza), odstawić na 20 minut o wyrośnięcia pod szmatką w ciepłym miejscu.
Jak urośnie, nakładać na tłuszcz, ale uwaga - ogień na pół gwizdka, bo wówczas racuchy będą surowe w środku. Olej też nie za głęboki, na "oko".