Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowiec z serem i kruszonką"
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12023
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1180
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 32
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 37
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1018
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 35
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12023
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1180
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 32
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 37
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1018
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 35
Składniki
Rozczyn:
wymieszaj, odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto: twaróg utrzyj z jednym żółtkiem. Resztę składników wyrób z rozczynem. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kruszonka: mąkę, masło i cukier puder siekaj do momentu, aż powstaną grudki. Ciasto ułóż w natłuszczonej formie. Posma ruj lekko roztrzepanym białkiem, rozsmaruj masę serową, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Piecz 50 minut w temp. 170°C.
czas przygotowania 80 min, ilość porcji:8, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie