Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ziemniaki"
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 90
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12046
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1241
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 47
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 50
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1101
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 90
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12046
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1241
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 47
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 50
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1101
Składniki
Cukinię umyć (nie obierać) i pokroić w drobną kostkę, pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pociąć także w drobną kostkę. Cukinię, pomidory i oliwki wymieszać, dodać olej i doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki dokładnie umyć, odkroić wierzch i wydrążyć środki, wnętrze ziemniaków nasmarować masłem i oprószyć solą i pieprzem. Napełnić ziemniaki przygotowanym farszem i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 50-60 minut w nagrzanym do 200oC piekarniku, po czym zdjąć folię, przykryć ziemniaki plastrami sera i zapiec na złoty kolor. Ziemniaki dekorować listkami ziół lub świeżym koperkiem.
Dobrym pomysłem jest do ziemniaków sosu jogurtowego z czosnkiem lub chrzanem.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium