Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 83
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 72
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 83
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 72
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij, dosypując cukier. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, domieszaj żółtka. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem. Połącz z mąką ziemniaczaną. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj łyżką.
Płaską blachę wyłóż pergaminem. Rozsmaruj na niej ciasto. Piecz ok. 15 minut w 180°C. Wyjmij, przełóż na ściereczkę. Usuń pergamin, biszkopt ze ściereczką zwiń i wystudź.
Czekoladę stop i wystudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj rum i czekoladę. Utrzyj. Biszkopt rozwiń. Posmaruj go 2/3 kremu. Ponownie zwiń. Rulon posmaruj resztą kremu i zrób wzorek przypominający korę drzewa.
Odetnij po grubym plastrze ciasta z obu końców rolady. Przyklej je do rulonu, tak by przypominały konar. Schłodź.Źródło: Naj