Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser wart zrobienia.Serdecznie polecam posmakuje i dużym i małym:)
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 109
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 124
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 115
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 819
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 109
Szybki, prosty obiad z makaronem lub ryżem.
Odsłon: 124
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 115
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 819
Składniki
Gruszki obrać,przekroić na pół ,wydrążyć środek i wrzucić do gotującej wody z cynamonem,cukrem i skórką pomarańczową. Gotować w zależności od gruszek,jeśli są miękkie to wystarczy 5 min.twarde dłużej. Miękkie gruszki wyjąć na sitko.
Zrobić sos czekoladowy. 3/4 szklanki mleka zagotować z dodatkiem kakao.Trzeba mieszać by się nie przypaliło Żółtka utrzeć z łyżką cukru na kogel mogel,dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej i resztę mleka . Zamieszać i wlać na gotujące mleko z kakao. Masa zaraz zgęstnieje,zamieszać i zdjąć z ognia. Gruszki przełożyć do miseczek,zalać sosem i udekorować pestkami granatu. Deser można jeść na ciepło i zimno.
Smacznego życzę!