Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz farmerski w pomidorach"
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 168
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 346
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 101
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 168
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 346
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 101
Składniki
Główkę kalafiora umyj, podziel na różyczki. Por i łodygi selera oczyść, potnij w plasterki. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, miąższ pokrój w kosteczkę.
W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dołóż plasterki pora i selera. Krótko je podsmaż. Dodaj różyczki kalafiora oraz paprykę. Podlej odrobiną wody. Duś około 10 minut.
Do garnka z warzywami wlej przecier pomidorowy (ew. zmiksowane pomidory z puszki). Gdy całość zawrze, zmniejsz płomień i duś ok. 10 min.
Pod koniec duszenia do potrawki dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Danie przypraw do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Przed podaniem udekoruj natką.
<strong>Jedna porcja zawiera 250 kcal.</strong>Źródło: Tina