Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaskoczyłam moją rodzinkę pysznym deserem - jabłka zapiekane w piekarniku z bogatym nadzieniem , a dodatkowo podane z pyszną świeżo ubitą śmietaną z nutką cynamonu.
nóż, filia aluminiowa, miska, blacha, mikser,
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 23
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 24
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2687
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1128
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 23
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 24
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2687
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1128
Składniki
Nadzienie; Rodzynki wymieszać z posiekanymi orzechami, miodem, mielonym imbirem oraz roztopionym masłem. Jabłka umyć, osuszyć ściąć od ogonka plasterek i wydrążyć gniazda nasienne. Jabłka napełniać przygotowanym nadzieniem, przykryć odciętym plasterkiem, owinąć w folię aluminiową. Owoce ułożyć na blasze, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 25 - 30 minut. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić z cukrem pudrem oraz z cynamonem i podawać osobno do gorących jabłek.
Przygotowanie nadzienia.
Przygotowanie jabłek do zapiekania.
Jabłka po zapieczeniu.