Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z jabłkami rabarbarem i budyniem pachnące cynamonem i wanilią.Idealne na różne okazje przyjęcia okolicznościowe, spotkania rodzinne czy do popołudniowej kawki.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 854
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 103
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 179
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 854
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 103
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 179
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj cukier , masło, żółtka i śmietanę zagnieść kruche ciasto. Ciasto podziel na dwie części jedna większą, drugą mniejszą. Większą część rozwałkuj wyłóż do blachy 25x35 wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto ponakuwaj widelcem i wstaw do lodówki. Mniejszą część włóż do zamrażarki.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki posyp cukrem i cynamonem.
Rabarbar umyj, obierz i pokrój na kawałki posyp cukrem i cynamonem.
Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. Ciasto podpiecz około 10 minut, na podpieczone ciasto ułóż jabłka i posyp rabarbarem.
Na owoce wyłóż budyń,na wierzch zetrzyj zamrożone ciasto . Szarlotkę wstaw do piekarnika i piecz około 35 minut.
Ciasto możesz zrobić z samym rabarbarem lub samymi jabłkami.Możesz również użyć budyń o innym smaku. Smacznego.