Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka pod puszystą pierzynką"
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 49
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 68
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 49
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 68
Składniki
Jajka obieram i kroję na pół. Wyjmuję z nich żółtka, białka opłukuję i osuszam. Żółtka, osączone z oleju szprotki i resztę składników miksuję na gładką masę. Doprawiam.
Jajka napełniam farszem. Schładzam je w lodówce, przed podaniem ozdabiam świeżą rzeżuchą.
25 min, porcja 180 kcal, koszt porcji ok. 1 zł, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie