Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarska potrawka warzywna"
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 65
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 296
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 65
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 296
Składniki
1. Bakłażan oczyść, pokrój w plasterki, ułóż na papierowym ręczniku i oprósz solą. Odstaw na kilka minut, osusz, pokrój na ćwiartki. Cukinie umyj, odkrój końcówki, również pokrój w plastry.
Pozbawione łupinek cebule pokrój na cząstki, czosnek przeciśnij przez praskę.
Opłucz i przekrój na połówki kolorowe papryki. Usuń nasiona, miąższ pokrój w dużą kostkę. Pomidory sparz, obierz, drobno posiekaj.
W dużym rondlu lub naczyniu o grubym dnie rozgrzej 1-2 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż. Dodaj kawałki bakłażana, cukinię i papryki.
Warzywa smaż chwilę, zalej bulionem. Dodaj liść laurowy i 2 ziarna ziela. Duś 20 min. Dodaj pomidory. Duś jeszcze 5 min. Dopraw solą, pieprzem i mieloną papryką. Posyp obficie listkami natki.Źródło: Świat kobiety