Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto dla niespodziewanych gości.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 53
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 42
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 33
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 53
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 42
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 33
Składniki
W misce wymieszać suche składniki i odłożyć. Następne mokre składniki na piernik też dokładnie razem połączyć. Po czym dodać suche składniki i dokładnie wyrobić ciasto na przykład widelcem lub łyżką. Ciasto przelać do formy posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 30-35 minut, możemy sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już upieczone (reguła suchego patyczka). Wspaniały dodatek do dobrej kawy. SMACZNEGO.