Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta na ciepło"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2695
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2695
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Składniki
Białą kapustę oczyść z wierzchnich liści. Drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej olej sezamowy (możesz go zastąpić innym, np. rzepakowym).
Na rozgrzany olej wrzuć ziarenka gorczycy, kmin rzymski oraz kurkumę. Dodaj pokruszony lub posiekany na kawałki wysuszony strąk chili (bez nasionek).
Ogrzewaj całość na niedużym ogniu kilka minut, aż przyprawy zaczną wydzielać intensywny aromat. Wtedy włóż na patelnię posiekaną kapustę.
Chwilę smaż. Podlej 3 łyżkami wody i duś 15-20 minut. Kapusta powinna pozostać lekko chrupiąca. Dopraw solą i pieprzem, ozdób szczypiorkiem.
czas ok. 45 min; porcja – 100 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety