Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kisiel wiśniowy z kawałkami owoców.
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 105
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 52
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42458
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 105
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 52
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42458
Składniki
Z podanej ilości wody odlać ½ szklanki wody. Wiśnie umyć, pozbawić ogonków i pestek. Przełożyć do rondelka, dodać cukier, zalać pozostałą wodą i gotować do miękkości. Gotować do miękkości, jeżeli będą zbyt kwaśne można dodać cukier. Gdy owoce będą już rozgotowane można je zblendować, lub przetrzeć przez sito (ja pozostawiłam owoce w całości). Mąkę ziemniaczaną wymieszać z pozostałą wodą. Wlać do gotującego się owocowego wywaru i energicznie mieszając – poczekać kilkanaście sekund do zgęstnienia. Kisiel prosto po zagotowaniu przelać do salaterek. Podawać można na ciepło lub przestudzony.