Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze kokosanki na świecie. Kruche z zewnątrz, mięciutkie w środku i szybkie do upieczenia. Najlepiej zrobić z podwójnej porcji, bo szybko znikają ;) Polecam!
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36269
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 513
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6782
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3855
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 132
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36269
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 513
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6782
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3855
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 132
Składniki
Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, na koniec ubijania dodać cukier, żółtka i dalej ubijać. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Tak przygotowaną masę uklepać ręką. Wszystkie składniki powinny być zwarte i nie rozwalać się przy formowaniu. Dodać trochę aromatu waniliowego lub migdałowego, wedle upodobań. Na natłuszczoną blachę wykładać łyżką masę kokosową (można też np. lepić z niej kule). Piec około 15 minut na złoty kolor (większe trzeba piec kilka minut dłużej), w temperaturze 170ºC. Po ostudzeniu zdejmować z blachy.