Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem ponuro i zimno, a ja zaproponuję wam słodziutkie kulki kokosowe na polepszenie nastroju.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 147
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 44
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 67
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 120
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4641
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 147
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 44
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 67
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 120
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4641
Składniki
W garnku gotujemy śmietankę z cukrem aż się rozpuści, dodajemy pokruszoną czekoladę, zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy. Odstawiamy by wystygło. Jak jest chłodne ucieramy około 5 minut mikserem, dodajemy 150 gram wiórków kokosowych i mieszamy. Resztę wiórków wysypujemy na talerzyk. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach. Wstawiamy do lodówki by się dobrze schłodziły.
SMACZNEGO