Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tapioka to produkt skrobiowy z manioku. Zawiera sporo witamin i składników mineralnych, do tego nie zawiera glutenu. Ma neutralny smak, więc można go doprawić według własnych preferencji. Proponuję deser z dodatkiem egzotycznej papai i kokosa.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 179
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 187
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 113
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 179
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 187
Składniki
W garnku gotujemy mleko z dodatkiem cukru waniliowego i imbiru. Dodajemy tapiokę i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Często mieszamy, aby kulki nie przywarły do dna. Tapioka powinna stać się przezroczysta, miękka i sprężysta. Dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy i zostawiamy na chwilę do ostudzenia. Do szklanek lub miseczek nakładamy tapiokę, na nią pulpę z papai, dekorujemy chipsami kokosowymi i owocami. Można podać od razu, lub schłodzić w lodówce. Mi deser bardziej smakował następnego dnia ;)