Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety ryżowe ze szpinakiem"
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 57
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 87
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 116
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 63
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 57
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 87
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 116
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 63
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Składniki
Ryż ugotować i wystudzić. Wymieszać z jajkami, tartą bułką, bryndzą i posiekanymi listkami bazylii. Doprawić solą, pieprzem oraz chili.
Szpinak posiekać i obgotować kilka minut w osolonej wodzie. Osączyć. Chwilę dusić na maśle z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Do masy ryżowej dodać szpinak, wymieszać, uformować kotlety, obtaczać w bułce. Smażyć z obu stron na oleju. Podawać z sałatką z pomidorów i bazylii.
Pamiętaj, aby nie gotować szpinaku zbyt długo. Straci wtedy piękny kolor i zacznie przypominać znienawidzoną przez dzieci papkę.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium