Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5166
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 203
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1823
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5166
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 203
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1823
Składniki
Pszenicę dobrze opłucz, zalej zimną wodą i gotuj do miękkości, czyli 1-2 godz. Mak dobrze opłucz, zalej wrzątkiem i gotuj około 15 minut na małym ogniu. Przestudź, odlej wodę i zmiel trzy razy w maszynce do mięsa.
Miód rozpuść w kąpieli wodnej (naczynie z miodem postaw na garnku, w którym gotuje się woda, tak aby dno naczynia nie dotykało powierzchni wody). Do miski włóż pszenicę, mak, bakalie, miód, śmietankę oraz skórkę pomarańczową. Dobrze wymieszaj. Deser podawaj schłodzony.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut. Porcja: 550 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie