Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka pianka z mrożonymi malinami"
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 59
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 91
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 121
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 64
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 59
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 91
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 121
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 64
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Składniki
Śmietankę doprowadź do wrzenia i wymieszaj z cukrem białym, waniliowym oraz kardamonem.
Żelatynę zalej zimnym mlekiem i odstaw do napęcznienia. Po chwili dodaj ją do gorącej śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Gdy masa przestygnie, rozlej ją do natłuszczonych olejem foremek w kształcie serca. Odstaw do lodówki do stężenia.
Maliny wsyp do garnuszka (odłóż 6 na później), dodaj cukier i podgrzej. Kiedy zaczną się rozpadać, przetrzyj je przez sito.
Gotową piankę przełóż na talerz, polej słodkim sosem i udekoruj owocami.
30 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370Źródło: Super TV