Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na deser, ale nie chcesz spędzać w kuchni długich godzin? W takim razie lody z mascarpone i czekoladą Ewy Wachowicz są idealnym rozwiązaniem dla ciebie. Przetestuj przepis, którym gospodyni podzieliła się z widzami w 486. odcinku programu "Ewa Gotuje".
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 208
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 208
Składniki
Śmietanę przełożyć do wysokiego naczynia. Schłodzić i ubić na sztywno.
Do serka wlać mleko skondensowane. Zmiksować. Dodać bitą śmietanę. Wymieszać (można robotem, ale na niskich obrotach). Dorzucić posiekaną czekoladę. Delikatnie wymieszać szpatułką i na kilka godzin wstawić do zamrażalnika.
Podawać w pucharkach. Udekorować świeżymi owocami i listkami mięty. Źródło: Ewa Gotuje/Polsat