Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek orzechowy na waflu"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1530
Składniki
55 min • Porcja 430 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 16 porcji.
Do bezy można też dodać trochę drobno zmielonych orzechów. Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic
Masło ucieram ze szkl. cukru pudru na puszys tą masę. Następnie dodaję po żółtku, ucieram. Do utartej masy dodaję porcjami sypkie – mąkę, zmielone orzechy włoskie, 1/2 opak. cukru wanilinowego, mieszam. Na koniec wlewam sok z cytryny, mieszam.
Masę rozkładam na waflu. Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaję resztę cukru pudru (1/2 szkl.) i cukru wanilinowego, mieszam. Pianę rozprowadzam na masie na waflu, dekoruję połówkami orzechów, skórką pomarańczową i rodzynkami. Piekę w temp. 170°C ok. 30 min.Źródło: Kobieta i życie