Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mini ptysie z kremem mascarpone.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Ciasto odstaw do wystygnięcia.
Ostudzone ciasto zmieszaj z jajkami.
Pamiętaj aby każde jajko osobno wymieszac- dopiero po wymieszaniu jednego dodawać kolejne.
Ciasto na papier do pieczenia wykładałam łyżka- tworząc takie mini ptysie.
Piekarnik nagrzewamy do 200°, pieczenie góra-dół, zaraz po włożeniu ciasta do piekarnika zmniejszamy do 180°
Pieczemy 40-45 min.
Nie otwieramy piekarnika przez cały czas pieczenia, ponieważ ptysie opadną.
Składniki na krem miksujemy razem.
Do garnka wlej wodę dodaj masło. Całość podgrzej aż masło się rozpuści, woda z masłem zacznie się gotować.
Garnek zdejmij z ognia i wsyp całą make. Zacznij mieszać wszystko razem. Następnie postaw na ogniu, mieszaj ok 1 min. aż ciasto zacznie odchodzić od garnka.