Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miniserniki z kajmakiem, podane z sorbetem malinowym i świeżymi owocami. Przepis pochodzi z 492. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27472
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1205
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27472
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1205
Składniki
Żelatynę rozpuścić we wrzątku (wystarczy pół szklanki). Twaróg dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub przetrzeć przez sito. Połączyć z kajmakiem. Dodać przestudzoną żelatynę. Wymieszać i przełożyć do foremek na panna cottę (można użyć zwykłych filiżanek). Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Zamrożone maliny przełożyć do robota. Posłodzić cukrem pudrem i zmiksować.
Miniserniki wyjąć z foremek (jeśli nie chcą wyjść, należy je na chwilę włożyć do wrzątku). Podawać z sorbetem malinowym i owocami. Udekorować miętą.