Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wersja dla osób dorosłych...
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1750
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4777
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1750
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4777
Składniki
z 400 ml mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować z 5 łyżkami cukru, a w szklance rozmieszać budyń waniliowy, wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia, odstawić do przestygnięcia. Tak samo postąpić z budyniem czekoladowym. Masło podzielić na pół, i wrzucić do dwóch misek, zmiksować je na pulchną masę i dodawać po łyżce budyniu waniliowego, na koniec dodać alkohol.Tak samo postąpić z kremem czekoladowym. Gotowe schłodzone kremy nakładamy w miseczki waflowe i od razu podajemy ;-)