Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, nie za słodkie i ( co ważne) niezbyt kaloryczne. Smaku buraczka w ogóle się nie wyczuwa. Z podanych proporcji wychodzi 12 babeczek.
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 25993
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 656
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17585
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 139
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 25993
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 656
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17585
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 139
Składniki
Burak należy upiec lub ugotować. Następnie po wystudzeniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Mąkę przesiać przez sito to miski. Dodać proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier. Wymieszać. Do suchych składników wbić jajka. Dodać extrakt waniliowy, stare buraczki i jogurt. Wszystkie składniki starannie wymieszać łyżką, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać przygotowana masę do 2/3 wysokości foremek. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 25-30 minut. Po wystudzeniu nałożyć polewę z rozpuszczonej z mlekiem nad parą czekolady. Babeczki przyozdobić winogronami.