Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem chcieliśmy zaproponować Wam świąteczny deser czekoladowy o przyjemnym, korzennym smaku.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 162
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 183
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 162
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 183
Składniki
Żółtka jajek oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę, przyprawę, dokładnie łączymy i lekko ostudzamy. Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do żółtek, mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie łączymy z masą czekoladową. Gotowy mus przekładamy do salaterek, wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.