Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 370
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 300
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 370
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 300
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 177
Składniki
Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z masłem. Kiedy masa jest już płynna, zdejmuję miskę z kąpieli, czekam aż nieco ostygnie i dodaje żółtka. W mikserze ubijam białko na sztywną pianę, dodaję do niego masę czekoladową i mieszam. Potem ubijam śmietankę kremówkę i dodaję ją do masy, delikatnie mieszając. Równocześnie na patelni podgrzewam mrożone owoce aż zrobi się z nich coś na kształt dżemu. Do szklanek lub kieliszków nakładam najpierw dżem z mrożonych owoców a potem zalewam masą czekoladową. Dekoruję całymi owocami, które mi zostały. Wkładam do lodówki, najlepiej na całą noc.