Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niskokaloryczny, orzeźwiający, kolorowy deser. tani i łatwy w przygotowaniu :-)
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 74
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 39
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 74
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 39
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 5 szkl. wrzątku. Wystudzić i pokroić w kostkę. Mleko z cukrem i aromatem waniliowym zagotować. Powoli wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając aby nie powstały grudki. Gotowac na małym ogniu kilka minut, aż kaszka zgestnieje. Wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Przestudzoną kaszkę utrzeć kilka minut mikserem z ajerkoniakiem na gładką masę. Dodać ubite białek i wymieszać wszystko delikatnie, najlepiej łyżką. Brzoskwinie pokroić w kostkę i razem z kostkami galaretki dodać do musu. Delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków lub szklanek. Schłodzić w lodówce ok. 1 godz. Można posypać startą czekoladą, posypką lub udekorowac bitą śmietana w wersji ekskluzywnej ;-) Smacznego