Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowy smak osłodzony miodem i rodzynkami ;-)
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1466
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5086
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4911
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1466
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5086
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4911
Składniki
Jajka ubić z cukrem aż znacznie zwiększą objętość,wlać olej,wodę i wanilię.Zmiksować,następnie wsypać mąkę i sodkę.Zmiksować.Do ciasta wsypać orzechy oraz rodzynki i wymieszać łyżką.Do przygotowanej formy "serce" lub tortownicy z kominem przełożyć ciasto,wyrównać i wstawić do gorącego piekarnika (170).Piec 1 godz.Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu odwrócić ciasto do góry dnem i wyjąć z formy.Jeszcze ciepłe posmarować miodem i posypać posiekanymi orzechami.
Serwować na gorąco np. z ulubionymi lodami ;-)
SMACZNEGO