Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Desery na ciepło o tej porze roku sprawdzają się idealnie. Moje ulubione śliwki i maliny posypane kruszonką z dodatkiem przyprawy piernikowej. W całym domu pachnie niesamowicie, nic tylko jeść :)
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 425
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1479
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5108
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 425
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1479
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5108
Składniki
Owoce umyć i osuszyć, śliwki pokroić w ćwiartki, poukładać w małych naczyniach do zapiekania ( u mnie wyszły 4 miseczki). Z mąki, cukru, masła i przyprawy piernikowej zagnieść kruszonkę. Owoce posypać otrzymaną kruszonką i wstawić do piekarnika na 180 st. Piec przez około 35-40 minut. Kruszonka ma się zarumienić. Podawać od razu.