Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pancakesy w kajmaku"
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 151
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 84
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 24
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 151
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 84
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 24
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 78
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Kajmak: do naczynia wlej mleko, dodaj cukier, kakao i masło, gotuj na małym ogniu ok. 20 minut. Pod koniec gotowania wsyp mleko w proszku, podgrzewaj, mieszając, aż masa dobrze się połączy.
Placki: masło stop. Wlej do miski, dodaj mąkę, mleko, jajka, proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier waniliowy i aromat pomarańczowy, dobrze wymieszaj.
Z ciasta usmaż na oleju placki na złoty kolor z obydwu stron. Podawaj polane kajmakiem z dodatkiem np. dżemu.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie