Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek który wspominam z czasów dzieciństwa. W moim rodzinnym domu nazywany plackiem amerykańskim ale wiem, że u niektórych to placek salceson, ze względu na swój wygląd. Ciasto to kojarzy mi się z niedzielnym popołudniem, kiedy mama chciała nam przygotować słodką przekąskę do herbaty. Pyszny prosty i szybki przepis.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Składniki
To zdecydowanie ciasto dla leniwych. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, a następnie mąkę z sodą. Na koniec dodajemy jabłka i bakalie i mieszamy już delikatnie łyżką i wykładamy na tackę. U mnie standardowa tacka.
Pieczemy w 170 stopniach 45 minut. Na koniec posypujemy cukrem pudrem i gotowe! Gorąco polecam!