Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 185
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 493
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 314
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4410
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 185
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 493
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 314
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4410
Składniki
mleko mieszamy z drożdżami i czekamy aż wyrośnie. jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę , dodajemy, olejki, masło, drożdże, mąkę i wszystko mieszamy, ciasto wlewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i czekamy aż trochę wyrośnie. mak mieszamy z orzechami i rodzynkami i nakładamy łyżeczką na ciasto. pieczemy godzinę w temp. 150 stopni. 20 minut przygotowanie ciasta plus czas pieczenia.